Op ontdekkingstocht op de Pionier

  • Op ontdekkingstocht op de Pionier

Vandaag was het anders dan anders. Alle kinderen van de school werden ontvangen bij de poort en moesten daar afscheid nemen van hun ouders. Het hele plein stond vol met verschillende materialen, zoals dozen, kapla, muziekinstrumenten, enz. Dit zorgde voor verwondering, verbazing en bij sommigen ook wel wat spanning.

Na het openingswoord ging  iedereen vol enthousiasme aan de slag. Er werden volop plannen gemaakt, samengewerkt, "gehamsterd" om gedurende lange tijd zelfontdekkend bezig te zijn. Er ontstonden allemaal mooie goed doordachte creaties. Van een huis waarop je kan staan, auto's die hard rijden, een muziekband, tot zelfs een "lopend buffet".

Ons doel van deze  dag was om op een andere manier te leren. Kinderen hebben ervaren dat ze gespeeld hebben, maar ondertussen hebben ze heel veel geleerd, zoals: het samenwerken, plannen bedenken uitvoeren en bijstellen, communiceren, taal, rekenen, techniek, muziek en met name op het gebied van de sociale emotionele ontwikkeling.

Toen we op het eind van de ochtend in de klas aan de kinderen vroegen of ze morgen weer zo'n dag wilden, was luidkeels het antwoord: JA! Met andere woorden er komt hier zeker nog een vervolg op.

We willen iedereen bedanken die mee heeft geholpen met het verzamelen van spullen.

Terug naar het overzicht

Tijdreizen in boeken: de ...

Tijdreizen in boeken: de Kinderboekenweek 2020!

En toen? Kinderboekenweek 30 sept t/m 11 okt 2020

Welkom terug op school

Welkom terug op school

Maandag 24 augustus 8.30 uur starten we schooljaar ...

elke maand voorlezen

elke maand voorlezen

Iedere laatste woensdag van de maand genieten kinderen ...