tuinlessen voorjaar 2018

Hallo tuinliefhebbers,

De schooltuin is nu aan het genieten van de winter maar Leo en juf Marjo hebben al weer gedacht aan het voorjaar. Dit jaar willen ervoor zorgen dat er ook voldoende groente in de schooltuin gekweekt wordt.

In de lente zal de schooltuin  De “Natuurvriend” eerst in alle pracht de mooie voorjaarsbloemen tonen die uit de bollen tevoorschijn komen.

1 á 2 weken voor de tuin les komt juf Marjo op dinsdag middag om 13.15 tot 13.45 in de groep wat uitleg geven over onderstaande thema’s per groep.

Nieuwe tuin les planning voor  alle groepen van de Pionier:

Groep 1 en 2 : Op de dinsdag middag bij goed weer  van 14.15 -15.15 tuinactiviteiten met 2 kleuters

en 2 leerlingen van groep 6/7. Om de week groep ontdekkers of avonturiers.

Groep 3 : Vrijdag 23 maart tuin les(accent op zonnebloemen). Verschillende soorten zonnebloemen voor ieder kind in klas in potje zaaien . Wie kweekt de hoogste zonnebloem Deze zonnebloemen mogen ze als ze ruim boven de grond zijn thuis verder later opgroeien.

Groep 4: Vrijdag 30 maart tuin les (accent op pompoenen, courgettes, aubergines zaaien). Tijdens tuin les  iedere ronde 1  groepje vooraf in zaaibakje verschillende pompoenen voor zaaien. Op een later tijdstip na de “ijsheiligen” moeten ze de plantjes nog een keer in de tuin planten.

Groep 5: Vrijdag 6 april tuin les(accent op aardappelen/uien poten, radijsjes, sla zaaien). Iedere ronde gaat er 1 groepje aardappelen en uien planten rechtstreeks in schooltuin en 1 groepje sla en radijsjes in bak die binnen staat voor zaaien. Deze plantje moeten later nog verplant worden in de schooltuin. Derde groepje tuin onderhoud.

Groep 6/7: Vrijdag 13 april tuinles(accent op bonen/erwten/tuinbonen). Eén leerling heeft de ontwerp wedstrijd van het insecten hotel gewonnen. Zij mag samen met 3 leerlingen het ontwerp samen met Leo en timmer opa gaan maken in het voorjaar. Eén groepje bonen , erwten en tuinbonen voor zaaien in de klas.  Later als de plantjes groot genoeg zijn zullen ze na de  “ijsheiligen” nog in de tuin overgeplant moeten worden.  2e groepje rek van gaas en bamboe maken waar bonen later tegen aan kunnen klimmen. 3e groepje tuin onderhoud.

Groep 7/8: Vrijdag 18 mei ( let op deze datum is verzet i.v.m ïjsheiligen ) tuin les. Allerlei kool/spruit /tomaten/ paprika plantjes in schooltuin planten. 1e groep zet verschillende kool /spruit planten rechtstreeks in de tuin.                                2e groep zet tomaten/paprika  plantjes in de tuin. 3e groep doet tuin onderhoud.