Grej of the Day

Dit jaar zijn we gestart met Grej of the Day!
Iedere week krijgen de leerlingen twee raadsels mee naar huis. Deze mogen ze thuis met behulp van internet en/ of met hulp van slimme ouders oplossen.
Iedere dinsdag en donderdag bespreken we het raadsel middels een mini-les. Deze les duurt vijf minuten en binnen deze les verkrijgen de kinderen diepere informatie over het onderwerp. De les wordt afgesloten met een ‘WOW-weetje’.

De brede kennis over de wereld wordt door middel van de Grej’s ontwikkelt. Tevens maken we de verschillende lessen in groep 8 betekenisvoller, doordat we onze leerdoelen koppelen aan de Grej. Zo schrijven we een taalkundige klacht met inleiding-kern-slot ten aanzien van een tegenvallende musical (Grej: Soldaat van Oranje) en geven we een interview vorm door middel van open vragen (Grej: Burj Khalifa).

Door middel van de verschillende Grej’s proberen we de digitale vaardigheden van de leerlingen te ontwikkelen. Bovendien proberen we de kinderen nieuwsgierig te maken en aan te sturen om samen met ouders het raadsel te ontdekken.

De Grej voor in de vakantie:
‘Mysterieuze geografische vorm’
Tip: We zijn opzoek naar een gebied.

Terug naar overzicht
Meerdere groepen

Bedankje van juf Marjo

Aan alle kinderenouders / verzorgersMedezeggenschapsraad , ...

Groep 8

Verkeersactiviteit: De Dode ...

Vandaag zijn we met groep 8 naar de Markt gegaan. Op de ...

Groep 8

Valkenswaard 75 jaar bevrijd

75 jaar geleden, Valkenswaard werd bevrijd. Om dit te ...

Meerdere groepen

Herinnering fietscontrole ...

Volgende week gaat het nieuwe schooljaar weer van start. ...