mededelingen en afspraken

Mededelingen voor de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 1 / 2:    

Klassenouder: 

Vanuit de oudervereniging komt een afgevaardigde die de groep vertegenwoordigt.  De klassenouder heeft een belangrijke taak, omdat hij/zij de schakel vormt tussen de leerkracht en de ouders.  De klassenouder benadert ouders wanneer deze nodig zijn voor een bepaalde activiteit.  

Buitenschoolse activiteiten: 

Meestal zijn deze buitenschoolse activiteiten gekoppeld aan een bepaald thema. Wanneer er hulp gewenst is, wordt u benaderd door de klassenouder. Wanneer u meehelpt, is het niet de bedoeling dat jongere broertjes/zusjes meekomen, omdat u alle aandacht nodig zal hebben voor het groepje dat u begeleidt. 

Het binnenkomen: 

De kinderen gaan via het schoolplein aan de voorzijde van het hoofdgebouw naar binnen en naar buiten. Het is de bedoeling dat de kinderen om 8.25 uur en om 13.10 uur, als de bel gaat, naar binnen komen. Graag willen we op tijd beginnen met de les. Wilt u één van de leerkrachten spreken, dan kan dat na schooltijd. Bij dringende zaken, kunt u ons altijd aanspreken. Als de mededeling om wat voor reden te persoonlijk is, kunt u het altijd op een briefje schrijven en afgeven aan de leerkracht. In de klas hangt een blad waarop u eventuele mededelingen per dag/week kunt opschrijven (bijv. als uw  kind moet overblijven).                     Om de zelfstandigheid te bevorderen, komen de kinderen ’s middags zonder ouders het lokaal binnen.                                                                                                                                                                               Op maandag, dinsdag en donderdag zijn wij om 12.00 uur en 15.15 uur uit. Op woensdag en vrijdag om 12.30 uur. De kinderen mogen pas naar de ouder/verzorger als ze dat tegen de juf hebben gezegd. Let op dat u op tijd aanwezig bent om uw kind op te halen.  Als u uw kind niet zelf ophaalt, regel dit dan zorgvuldig.                                                                                                                Hoe gaat uw kind naar huis?                                                                                                                                    Als uw kind moet overblijven of moet wachten omdat het bijv. door de kinderopvang opgehaald moet worden, dan horen we dat graag van u en niet van (alleen) het kind. Dit om misverstanden te voorkomen. Op mededelingenblad van de klas kunt u ook dit soort boodschappen kwijt.                                                                                                                                                  Het is de bedoeling dat alle ouders voor op de speelplaats de poort en tussen de witte lijnen vrij houden zodat er een goed overzicht is wie er weg gaat en komt. 

Het overblijven:                                                                                                                                                               De kinderen van groep 1 en 2 eten samen onder begeleiding van een ouder. Na het eten is er nog voldoende tijd om (buiten) te spelen.  Graag op alle trommeltjes, bekers, bakjes en tassen een naam.

Toetsen en map:                                                                                                                                                              In januari worden groep 1 en 2 getoetst op het gebied van rekenen en taal. In juni wordt groep 1 nogmaals getoetst en de kinderen van groep 2 die in januari een c, d of e score behaalden.  Mochten de resultaten opvallend zijn, dan nodigen wij u uit voor een gesprek. Toets resultaten mogen altijd nagevraagd/ingezien worden.                                                                Niet alle werkjes van uw kind gaan mee naar huis. Sommige werkjes komen namelijk in een portfolio. Een portfolio is een bewaarmap waarin we zo goed mogelijk een beeld proberen te geven van de ontwikkeling van uw kind. Uw kind kiest voor een deel zelf welke werkjes hij/zij in het portfolio wil hebben.                                                                                                                                            De map bestaat uit 2 delen:                                                                                                                                          - deel 1: hierin “presenteert” uw kind zijn/haar eigen werk                                                                             - deel 2: dit gedeelte wordt gevuld door de leerkracht.                                                                               Dit portfolio gaat met elk rapport een tijdje mee naar huis zodat uw kind zijn/haar werkjes aan iedereen kan laten zien. Groep 2 mag zijn/haar portfolio aan het einde van het schooljaar houden.

Ouderavonden:                                                                                                                                                              Op de kalender, die u kan vinden op de website of op de SKOZapp, staan de ouderavonden vermeld. Tijdens een oudergesprek lichten wij u graag toe hoe de ontwikkeling van uw kind verloopt. Als u zelf een afspraak wilt maken, dan kunt u dat doen door het strookje uiterlijk op de donderdag voor de ouderavond in te vullen en af te geven bij de desbetreffende leerkracht. Wij streven ernaar om alle ouders minimaal twee keer per jaar te spreken. 

Infoblad van de school:                                                                                                                                                 ‘t  Spionneke is ons informatieblad. Het wordt 1 keer per maand per email verzonden. Bijna alle school en groepsinfo staat op de website en SKOZapp. Hierin vindt u actuele informatie over allerlei schoolse zaken. 

 Eten en drinken:                                                                                                                                                               ’s Morgens hebben we een pauze waarin we gezamenlijk eten en drinken. Geef uw kind een rugzak met een kleinigheidje mee om op te eten en probeer dit zo gezond mogelijk te houden! (Bijv. fruit, groenten of een boterham). Ze mogen ook iets meenemen om te drinken bijv. melk of appelsap. Frisdrank met prik is niet toegestaan. Het liefst hebben we dat het drankje in een beker mee naar school wordt genomen; dit voorkomt veel afval. Graag op bakjes, bekers en tassen een naam.

Verjaardag vieren op school:                                                                                                                                    Op de verjaardag van uw kind bent u welkom in de klas. U mag gerust foto’s maken maar niet filmen. In overleg met de leerkracht kunt u een tijd afspreken om de verjaardag mee te vieren.  Graag uitnodigingen van verjaardagen buiten school uitdelen om teleurstelling bij andere kinderen te voorkomen.

Gym:                                                                                                                                                                                Voor het spelen in het gym/speellokaal nemen de kinderen aan het begin van het schooljaar gymschoenen mee; deze blijven op school. Wilt u zelf in de gaten houden of deze gymschoenen nog passen?  Graag gymschoenen met een witte zool, elastiek of klittenband en voorzien van naam. 

Luizencontrole:                                                                                                                                                               Na elke vakantie vindt er een luizencontrole plaats. Om de luizen weinig kans te geven, moeten alle jassen in de luizenzakken gestopt worden. Voor elke vakantie krijgt uw kind zijn/haar luizenzak mee naar huis zodat de luizenzak uitgewassen kan worden (niet strijken!).

Droge kleding:                                                                                                                                                                Het kan soms gebeuren dat uw kind een ‘ongelukje’ krijgt en dus schone kleding nodig heeft. Om meteen de juiste maat kleding bij de hand te hebben, verzoeken we u om ervoor te zorgen dat er altijd een droog setje kleding in de luizenzak zit.

Medicijngebruik:                                                                                                                                                Wanneer uw kind medicijnen gebruikt,  is het noodzakelijk dat u dit meldt bij de groepsleerkracht en moet u als ouder het formulier ‘overeenkomst gebruik geneesmiddelen’ invullen.  

 Problemen/vragen:                                                                                                                                                     Als er vragen of problemen zijn, loop dan gerust even binnen; het liefst na schooltijd. 

Met vriendelijke groeten, 

Juf Els en Juf Susan (groep 1-2 blauw)                                                                                                                   Juf Daisy en Juf Natasja ( groep 1-2 geel)

Bs de Pionier 

 

Terug naar overzicht
Meerdere groepen

Waterijs

Vandaag werden alle kinderen op onze school getrakteerd op ...

Meerdere groepen

Verder oppimpen van de ...

Wat waren de kleuters blij verrast toen Sjimmie vol trots ...

Meerdere groepen

Bezoek boerderij

We werken over de boerderij en vandaag mochten we met eigen ...

Meerdere groepen

Www.superboek.nl

Lezen is leuk! Maar voor kinderen met een leesbeperking is ...

Meerdere groepen

Buitenlesdag

Dinsdag 10 april is de landelijke buitenlesdag. Op deze dag ...

Groep 1/2 de ontdekkers

Samenwerken met de ...

Vandaag kwamen er 3 kinderen van de Peuterspeelzaal bij ons ...

Groep 1/2 de ontdekkers

Nieuwe bouwhoek

Sinds kort maken we gebruik van een nieuwe bouwhoek. ...

Meerdere groepen

Lente kriebels

Komende week besteden we met de kleuters ook aandacht aan ...

Meerdere groepen

Nieuwe naam groepen 1/2

Afgelopen woensdag is juf Nicole speciaal naar de Pionier ...

Meerdere groepen

Heerlijk die regen!

De kinderen van groep 1/2 hebben heerlijk genoten van het ...

Groep 1/2 de ontdekkers

Inloop en werken met de roze ...

Sinds 2 weken zijn de kinderen van onze groep gestart met ...

Groep 1/2 de ontdekkers

Kastelen

Dit keer geen thema gekozen door de juffen, maar door de ...

Meerdere groepen

tuinlessen voorjaar 2018

Hallo tuinliefhebbers, De schooltuin is nu aan het ...

Groep 1/2 de ontdekkers

Gekke Harendag

Gekke Harendag

Meerdere groepen

Wist u dat........

de kinderen morgen fruit, chips, ranja en een snoepje van ...

Meerdere groepen

Carnavalsoptocht

Vrijdagochtend start om 12.00 uur onze optocht. Alle ...

Groep 1/2 de ontdekkers

Gekke Hoedjesdag

Genieten van al die vrolijke snoetjes!

Meerdere groepen

Bezoek bakkerij van Heeswijk

Vanochtend zijn de groepen 1/2 en 3 op bezoek geweest bij ...

Groep 1/2 de ontdekkers

Spreekbeurt Jill

Vandaag hebben de kinderen veel geleerd over schildpadden ...

Groep 1/2 de ontdekkers

Juf Marjolein ziek

Helaas is juf Marjolein geveld door de griep. Ze zal ...

Meerdere groepen

Nationaal Voorleesontbijt

Vandaag was het Nationaal Voorleesontbijt. Samen met de ...

Meerdere groepen

Oproep carnaval

Op carnavalsochtend 9 februari kunnen de kinderen met heel ...

Groep 1/2 de ontdekkers

Thema de bakker

Deze weken werken we over het thema Bakker. Wat is dan ...

Meerdere groepen

Schrijfdans

Schrijfdans:Al enkele jaren maken wij op onze school ...

Groep 1/2 de ontdekkers

Sneeuw

Genieten van de sneeuw!

Meerdere groepen

kerstviering 2017

  Beste ouders, Sint is amper het land uit of de ...

Meerdere groepen

Voorstelling leren leren

Om de kinderen bewust te maken van de manier waarop ze ...

Groep 1/2 de ontdekkers

Sinterklaas

SinterklaasVandaag hebben we een dag gehad vol met ...

Meerdere groepen

Pietenochtend

Vandaag hebben de kleuters allemaal een pietendiploma ...

Meerdere groepen

Harba Lorifa bedankt!

Bedankje kabouterwandelingEen paar weken geleden zijn we ...

Groep 1/2 de ontdekkers

Sint memory met woorden

Wat zijn de kinderen van groep 1/2 toch knap. Ze spelen al ...

Meerdere groepen

Restaurantjes

Op 24 november openen wij onze Pionier restaurantjes. We ...

Groep 1/2 de ontdekkers

Spannen en ontspannen

Vandaag hebben we geleerd om al onze spieren te spannen en ...

Groep 1/2 de ontdekkers

Spreekbeurt Jill

Jill van groep 1 wilde net zoals haar grote broer een ...

Meerdere groepen

Kinderboekenweek

Vandaag hebben we met alle kinderen de kinderboekenweek ...

Meerdere groepen

Nol de meetmol

We hebben een nieuw vriendje in de klas namelijk Nol de ...

Meerdere groepen

Bezoekje aan de bloemencorso

Vandaag zijn we naar de wagens van de bloemencorso gaan ...

Groep 1/2 de ontdekkers

Groepsfoto

De kinderen van groep 1/2...

Meerdere groepen

Groep 1 / 2

We zijn goed gestart in de groepen 1 / 2.We hebben alleen ...